Werken met de eenvoudige script editor

Voor het maken van eenvoudige condities kun je gebruik maken van de eenvoudige script editor. Voor de meeste gebruikers biedt deze tool voldoende mogelijkheden.

Met behulp van deze editor vergelijk je gegevens van het (sub)profiel met een opgegeven waarde. Wanneer deze vergelijking naar ‘waar’ evalueert, zal de actie die er aan is verbonden worden uitgevoerd. Dit kan dus het uitvoeren van een opvolgactie zijn, maar ook het tonen van bepaalde inhoud in een nieuwsbrief.

Werken met de eenvoudige script editor

De eenvoudige script editor vind je in het conditiestabblad van het onderdeel waarvoor je de conditie wilt instellen. Voor opvolgacties vind je de editor in het eindoverzicht van de opvolgactie. Voor webformulieren vind je de editor in de (sub)profielen bewerken wizard van het Content webformulier.

Klik op ‘Gebruik de eenvoudige script editor voor condities’ wanneer de geavanceerde script editor wordt getoond.

Selecteer eerst het veld waaraan de conditie gekoppeld moet worden. Vervolgens geef je aan op welke wijze er vergeleken moet worden (is gelijk aan, is ongelijk aan, et cetera). Tot slot geef je de waarde waarmee de waarde in het database- of collectieveld moet worden vergeleken.

Je kunt zoveel conditieregels toevoegen als je wilt. De totale conditie evalueert alleen naar ‘waar’ wanneer alle ingestelde condities naar 'waar' evalueren.

In het volgende voorbeeld wordt een afbeelding alleen getoond aan vrouwen uit Amsterdam

Geslacht [is gelijk aan] vrouw

Woonplaats [is gelijk aan] Amsterdam

Zou hier nog de vergelijking ‘Leeftijd [is hoger dan] 18’ bij worden gevoegd, en het profiel zou 17 jaar oud zijn, dan wordt de afbeelding of tekst niet getoond, ook niet als het profiel wel een in Amsterdam woonachtige vrouw is.

Smarty code en de Javascript editor

Omdat de eenvoudige script editor een Javascript editor is, kan hierbinnen geen smarty code worden gebruikt. Dit is namelijk gebaseerd op een andere taal: PHP.