Personalisatie-instellingen van het template of document

Bij ieder document en / of template kan je de personalisatie-instellingen wijzigen. Met de personalisatie-instellingen bepaal je onder meer in welke taal Smarty personalisatie wordt weergegeven. Je vindt deze instelling linksonder het geopende template of document.

De meeste personalisatie-instellingen kan je zowel voor het template als voor het documentinstellen. Het document neemt automatisch de template instellingen over, tenzij je het op documentniveau overschrijft.

Taal: selecteer in welke taal de publicatie is. De taal wordt gebruikt voor het weergeven van sommige Smarty functies. Wanneer je bijvoorbeeld Smarty gebruikt om een datum weer te geven, dan wordt deze automatisch getoond in de taal die je hier hebt ingesteld.

• Selecteer Dutch wanneer je een datum wilt weergeven als 16 mei, 2013
  • Selecteer English als je May 16, 2013 wilt weergeven
  • Et cetera...

Codering: De codering is belangrijk wanneer je speciale tekens (karakters) gebruikt in het document of template. Standaard wordt gebruik gemaakt van UTF-8. Er is eigenlijk geen situatie denkbaar waarin je van deze codering hoeft af te wijken. UTF-8 zorgt voor een goede weergave van Nederlands, Arabisch, Russisch, Chinees en Klingon.

Tijdzone: Gebruik de tijdzone die past bij de ontvangers van de e-mail. De tijdzone wordt alleen gebruikt voor het weergeven van Smarty datums, zoals hierboven besproken.

HTML filteren: Met deze instelling ingeschakeld, wordt HTML code uit Smarty personalisatie in een document plat weergegeven. Veronderstel dat je een e-mail voorziet van een persoonlijke aanhef. Een grappenmaker kan in een aanmeldformulier als voornaam hebben ingevuld: \<h1>Waldemar

Door HTML te filteren wordt de HTML \<h1> tag in het gepersonaliseerde document niet daadwerkelijk omgezet naar HTML, en zo voorkom je dus dat de rest van het document in grote letters wordt weergeven (totdat een \</h1> wordt gevonden).

Extra personalisatie velden

Je kan bij het template extra velden voor personalisatie opgeven. Vanuit het personalisatie-instellingen menu kan je deze velden van een waarde voorzien.